O conferință IUFRO la Cracovia-Polonia

În perioada 28-30 mai 2019, Universitatea de Agricultură din superbul oraș polonez Cracovia a găzduit lucrările conferinței Abies 2019 Prospects for fir management in a changeable environment. The 50th anniversary of Abies IUFRO unit, organizat sub auspiciile grupului de lucru IUFRO 1.01.09 Ecology and Silviculture of Fir.

 În cele două zile ale conferinței au fost prezentate oral 37 de lucrări, între care 4 comunicări-cheie, precum și 35 de postere. Între acestea amintim posterul cu titlul Eurasian brown bear (Ursus arctos arctos) damages on Silver fir (Abies alba Mill.) trees: A case-study, autori Valeriu-Norocel Nicolescu, Andrea Benedek, Andreea-Ștefania Niță, Adina-Elena Nicola, Adrian-Florin Benedek-Bloju, Daniel-Augustin Costache, Beatrice-Maria Ușurelu, toți de la facultatea noastră, precum și conf.dr.ing. Cornelia Buzatu-Goanță, de la USAMV Timișoara.

Lucrarea noastră a primit premiul II pentru „calitatea elaborării și a prezentării lucrării, precum și pentru originalitatea informației incluse”.

cracovia1

Posterul (în verde) prezentat la conferința IUFRO

Conferința a inclus și o deplasare pe teren în Carpații de Vest ai Poloniei, în care au fost vizitate diferite brădete montane neregulate, gospodărite cu precădere în codru grădinărit.

cracovia2

Arboret neregulat de brad, tratat în codru grădinărit