O ceremonie specială la Regensburg, Germania

Miercuri 18 decembrie 2019, superbul palat Thurn und Taxis de la Regensburg (Germania) a găzduit festivitatea decernării premiului cu același nume pentru științe silvice (Thurn und Taxis Förderpreis für die Forstwissenschaf - https://www.forst.wzw.tum.de/studienfakultaet/preise-und-ehrungen/thurn-und-taxis-foerderpreis-fuer-die-forstwissenschaft/ pentru anul 2019.

regensburg1

Acest premiu, de regulă unul singur acordat anual, este menit sa recompenseze performanțele deosebite, în domeniul științelor silvice, ale unor tineri cercetători, așa cum este cazul laureatului din acest an, dr. Adrian Dănescu, absolvent al facultății noastre (șef de promoție) în anul 2011.

Ulterior, Adrian a absolvit masteratul în Forest Ecology and Management la Albert-Ludwigs-Universität din Freiburg im Breisgau, Germania, acolo unde și-a realizat și doctoratul, cu tema Structural diversity as a driver of growth dynamics in irregular, mixed forests, sub îndrumarea prof.dr. Jürgen Bauhus.

Premiul, atribuit de către un juriu compus din personalități ale învățământului silvic din Germania, a fost înmânat de către prințesa Gloria von Thurn und Taxis, în cadrul ceremoniei organizate de Universitatea Tehnică din München sub conducerea prof.dr. Klaus Richter, decan de studii al Facultății de Științe Silvice și Managementul Resurselor din cadrul acestei universități prestigioase.

regensburg2

Momentul decernării Premiului Thurn und Taxis - de la stânga la dreapta: prof.dr. Jürgen Bauhus,

prof.dr. Klaus Richter, dr. Adrian Dănescu, prințesa Gloria von Thurn und Taxis, dr. Hans Pongratz.

În cadrul ceremoniei, care a inclus și o prezentare excelentă a tezei de doctorat a dr. Adrian Dănescu, a fost transmis și un mesaj de felicitare din partea decanului facultății noastre, prof.dr.ing. Alexandru-Lucian Curtu și a prof.dr.M.Sc.ing. Valeriu-Norocel Nicolescu, alături de care premiantul a făcut primii pași în cercetarea silvică.