Conf. dr. ing. Dan Traian Ionescu - noul reprezentant științific al României la Convenția de la Ramsar asupra zonelor umede de importanță internațională

Începând cu luna octombrie, dl. Conf. Dr. ing. Dan Traian Ionescu a fost numit reprezentant științific al României la Convenția de la Ramsar asupra zonelor umede de importanță internațională de către Punctul Focal Național al Convenției de la Ramsar, respectiv Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Printre funcțiile principale ale acestei poziții se numără contribuții tehnice și științifice, respectiv implementarea planului de lucru al punctelor focale naționale, stabilirea legăturii cu alți experți, organisme și centre de zone umede din țara lor, inclusiv punctele focale, oferirea de suport tehnic activităților naționale ale zonelor umede, cum ar fi pregătirea inventarului zonelor umede.

Convenția de la Ramsar asupra zonelor umede de importanță internațională se referă la conservarea pe termen lung a ecosistemelor acvatice bogate în biodiversitate, dar și la managementul sustenabil acestora. În România s-au desemnat până în prezent 20 Situri Ramsar, cu o suprafață totală de cca. 1.2000.000 ha. Singurul din Regiunea 7 Centru și din județul Brașov, este Complexul Piscicol Dumbrăvița-Rotbav, extins în acest an.

 

Photo credit: https://www.ramsar.org/