Prima ediție a Școlii de vară BIP Erasmus+ FOREST MANAGEMENT AND BIODIVERSITY CONSERVATION IN ROMANIA
Acest program intensiv va reuni 24 de studenți din Cehia, Polonia, Franța, Spania și Italia, la care se vor adăuga și studenți ai facultății.
Școala de vară va combina o componentă virtuală, programată pentru 8 mai 2025, care va oferi o introducere în sectorul forestier românesc, administrarea fondului forestier național și principiile generale ale conservării biodiversității în țară. Această componentă va fi urmată de o săptămână de activitate fizică intensivă în jurul regiunii Brașov în perioada 25-30 mai 2025.
Participanții se vor implica în experiențe de învățare practică, inclusiv colectarea de date pe teren în pădurile din jurul Brașovului și aplicații practice în cadrul Parcurilor Naturale Bucegi și Piatra Craiului și Situl Natura 2000 Lacul Sf. Ana și Tinovul Mohoș. Aceste excursii vor oferi oportunități neprețuite de a identifica elemente de conservare, de a evalua habitatele forestiere cu valoare ridicată de conservare și de a înțelege modul în care ariile naturale românești conservă eficient flora și fauna lor diversă.
Programul își propune să ofere participanților cu abilități esențiale în metodele de inventariere a vegetației, colectarea de date și aplicarea tehnicilor moderne în colectarea datelor privind biodiversitatea.
Acest BIP Erasmus+ subliniază importanța colaborării internaționale în abordarea provocărilor critice ale gestionării pădurilor și conservării biodiversității. Oferind o platformă pentru schimbul de cunoștințe și experiență practică, programul urmărește să promoveze o înțelegere și o apreciere mai profundă pentru gestionarea durabilă a ecosistemelor forestiere, în special în contextul semnificativului patrimoniu natural al României.
Florin HĂLĂLIȘAN
Prodecan
Coordonator BIP școală de vară