O practică la Regia Publică Locală a Pădurilor (RPLP) Săcele

În perioada 1-5 aprilie 2019, studenții Benedek Andrea, Niță Andreea-Ștefania, Cernat Alexandra, Benedek-Bloju Florin, Costache Daniel-Augustin și Șerbescu Alexandru, din anul III, programul de studii Silvicultură, însoțiți de prof.dr.M.Sc.ing. Valeriu-Norocel Nicolescu, au realizat lucrări de producție și cercetare în două arborete din U.P. VI Tărlung, RPLP Săcele.

 În primul arboret (u.a. 91A - făget amestecat, în faza de nuieliș-prăjiniș), studenții au executat practic o lucrare de curățiri combinate, după ce s-au ales și însemnat cu vopsea (selecție pozitivă) arborii de păstrat după aplicarea respectivei intervenții.

practica sacele2019 2     practica sacele2019 3

În u.a. 86E (molidiș amestecat, cu vârsta de cca 65 de ani și cu o pondere redusă de specii de rășinoase rare, gen duglas verde Pseudotsuga menziesii și brad uriaș Abies grandis), într-o suprafață de probă (SP) instalată de 600 m2 s-au măsurat diametrele, înălțimile și razele coroanelor la toți arborii existenți. În plus, în apropierea SP s-au măsurat aceeași parametri biometrici la 25 de exemplare de duglas verde și brad uriaș.